Skönt att berätta för mamma

För någon vecka sedan berättade jag för min mamma att jag är bisexuell. I början kändes det väldigt stelt och jag ångrade lite att jag hade sagt något till henne. Men efter några dagar började det kännas bättre.

Innan jag förstod att jag var bisexuell var jag ganska orolig och stressad. Jag hade varit tillsammans med en kille och tänkte mycket på första gången man skulle ha sex, hur det skulle kännas, om jag kunde bli först i klassen med att förlora oskulden och så vidare.

Helt plötsligt började jag gillade en tjej, och jag insåg att jag kanske var bi. Jag kände inget sexuellt för henne, utan bara kärlek.

Så fort jag berättat för mamma kändes det mycket lugnare. Jag ville inte stressa över min oskuld, allt var lugnt nu och det kändes som jag hade hittat rätt på något vis.

För er unga som undrar om ni tänker komma ut eller inte, skulle jag rekommendera att prata med någon ni litar på. En bästa vän, vuxen eller helt enkelt någon du vet stöttar dig. Glöm inte att du inte måste komma ut så länge du inte vill.

Glad bisexuell