Min familj är trångsynt

Hej!

Jag har länge vetat att jag gillar tjejer lika mycket som killar. Jag har alltid stött undan tanken på tjejer eftersom jag känner mig jätte obekväm när jag tänker på att detta mycket troligt att jag är bi. Jag hatar att sätta mig själv i "fack" så när någon som jag nyss mött frågar vilket kön jag gillar så svarar jag bara att jag blir kär i den jag blir kär i.

Mina älsta vänner vet inte att jag gillar tjejer eftersom jag inte vågat berätta det för dem, jag vill inte bli dömd helt enkelt. Och jag vet inte varför jag de skulle döma mig men de är lite fördomsfulla därför vågar jag inte. Men de vänner som jag umgås med nu vet att jag gillar personen inte könet.

Men här kommer mitt riktiga problem. Jag blev kär i min kompis och jag har tyckt att det är jättejobbigt nästan enda sen jag träffa henne för ca 4-5 månader sedan. Och för två dagar sedan råka jag ringa henne när jag var full och berätta att jag är kär i henne. Igår sa hon att hon gillar mig med och jag har nog aldrig varit så glad!!

Meen jag har försökt i ca 1 år att ge hintar till min mamma om att jag gillar tjejer också men hon är nog den mest fördomsfulla jag vet. Hon hatar när personer med samma kön kysser varandra på tv. Jag fråga henne en dag vad hon skulle sagt om jag sa att jag gilla tjejer och hennes enda svar var att det får du göra om du vill men jag tycker det är onaturligt och jag skulle bli besviken. Hon sa att hon ville ha fler barnbarn och att tjejer som gillar tjejer är bara äckligt.

Nu är jag livrädd för att berätta för min mamma om mig och troligen min blivande flickvän. Min bror och hans tjej säger samma sak att det är "onaturligt" jag tror den enda i min familj som skulle förstå men fortfarande döma mig i hemlighet är min syster.

Min familj trångsynt och homofobisk så jag vet inte vad jag ska göra. Jag är jätte kär och jag vill inte skämmas för den jag är men jag hatar att bli dömd. Vafan ska jag göra?

Miss Z, 15 år