Måste vi sätta in människor i fack?

Jag har aldrig någonsin i mitt liv funderat så mycket på vad jag har för sexuell läggning. Har när jag var mindre bara blivit attraherad av killar och aldrig tänkt så mycket mer på det. Vill dock tillägga att jag inte har uteslutit att jag skulle kunna bli intresserad utav någon av samma kön. Eftersom jag inte hade blivit det någon gång så var det inget jag funderade på.

Dock har jag nu på senare år, efter att jag börjat gymnasiet, börjat fundera lite. Jag har insett att det finns så många grymma och fina tjejer, och det är inte alls omöjligt att jag skulle känna attraktion till en tjej. Skulle heller inte ha något emot att ha sex med en tjej. Har träffat en jättefin tjej och vi har snackat lite, och det pirrar lite i mig när jag tänker på henne.

Men vad gör det mig? Gör det mig till bisexuell? Homosexuell? Eller är jag heterosexuell även fast jag känner en viss attraktion till vissa tjejer?

Jag har funderat mycket kring detta och har kommit fram till en sak: det gör mig till mig. Och inget annat.

Jag tycker det är onödigt att "sätta lappar" på allting. Jag är samma person jag alltid varit och för min del spelar det ingen roll om det är en kille eller tjej jag blir intresserad utav.

Vi människor vill alltid sätta in och placera saker/människor i olika fack.Kan man inte bara vara? Vi alla är människor. Vare sig du blir intresserad av ett, två eller flera kön.

Jag är inte heterosexuell. Men heller inte homo- eller bisexuell. Jag vill inte namnge min sexualitet, varken för mig själv eller för andra. Jag vill inte att människor ska placera in mig i ett fack. Jag vill bara vara jag. Och jag vill att min sexualitet är min sexualitet och ingen annans att definiera. Jag har en sexualitet. Och det är det enda som är viktigt för mig.

Jag är jag och jag har en sexualitet. Du är du och du har en sexualitet.

Och vi duger precis som vi är.

Wilma, 18 år