Jag kom ut med ett sms

Hej!

Jag är en tjej på 14 år och jag tänkte berätta hur det gick till när jag kom ut för mina föräldrar och hur dom reagerade.

När jag var 12 började jag fundera kring min sexualitet och om jag verkligen var hetero. Jag kände att jag även var intresserad av tjejer och funderade fram och tillbaka om jag ville kalla mig bisexuell eller heterosexuell.

Ungefär ett år senare, när jag var 13, åkte jag på kollo. Där firade vi pride och alla fick skriva skyltar som "all kärlek är okej" och "PRIDE". Jag skrev på en skylt "Jag är bisexuell" och fick gå runt på kollot och känna efter hur folk reagerade, om jag kände mig trygg med att de visste och om jag trivdes i min "nya" sexualitet.

Jag skickade då ett sms och skrev "Vi firar pride, för jag är bi!" Pappa svarade skämtsamt att bin är ju svarta och gula och jag minns inte vad mamma svarade.

Det gick några månader och vi började prata om huruvida kyrkan ställer sig till samkönade äktenskap. (Vi är kristna). Då sa pappa att det inte var så dumt att folk som är samkönade inte ska få gifta sig. Då svarade jag "sådär kan du ju inte säga till din bisexuella dotter"! Mamma brast då ut att hon minsann inte visste att jag var bi. Hon hade tydligen missuppfattat mitt sms.

Då sa pappa något som chockade mig totalt... Något som jag inte ens ca 2 år senare har kommit över. Konversationen lydde:

(pa) "Du är inte alls bisexuell..."

(jag) "VA? Det är jag visst!"

(pa) "Nej, det är bara en fas. Dessutom är du bara bisexuell för att irritera mig. Du är bara det för att du vill ha en reaktion av mig, du är bara det för att du vet att jag vill att du ska vara hetero.

WHAT!?!?!?!?!?!?

1). Visst, det kanske bara är en fas, men låt mig vara i den fasen då!

2) Nej, jag är bi för att jag attraheras av tjejer och killar

3) att säga till ens barn att man inte vill att den ska vara något speciellt är så taskigt.

Han reagerade inte så bra alls men min mamma bara sa att det var okej och att det var dumt av henne att anta att jag var hetero.

Taco hej :)

Anonym, 14 år