Jag förstår mig inte på världen

Är en tjej på 15 år som just nu känner mig ganska kluven. Jag har alltid accepterat människor för vad de är och vem de vill vara. Jag själv är t.ex inte helt säker på min läggning ännu, vilket gör mig lite förvirrad då och då.

Men just nu är det inte min sexuella läggning som gör mig förvirrad. Det är världen och hur den fungerar när det gäller sexuella läggningar. För några dagar sedan (när jag skriver detta) blev det tillåtet i hela USA med samkönade äktenskap,  och det är ju helt fantastiskt på ett sätt, men på ett annat sätt gör det mig också ganska ledsen. Att det har kommit först nu, 2015. Jag förstår inte varför folk ska ha så många åsikter om andras liv och vad andra väljer att göra. Självklart är det ju nödvändigt ibland, men som en sådan simpel sak som vem man väljer att älska? Vad  har jag att göra med vem någon annan väljer att bli kär i?

Det gör mig arg när jag hör hur vissa påstår att det är emot kristendomen att vara homosexuell, och att det är synd om de kristna prästerna när de tvingas viga ett homosexuellt par. Jag är kristen, jag går i kyrkan ibland och har konfirmerat mig på ett läger i en månad. Men under alla de gånger jag har varit i kyrkan, och under hela mitt en månads konfaläger har jag inte hört en ända gång att det är fel med homosexualitet. Det enda jag fått höra är att alla är lika inför Gud och att Gud älskar alla.

Jag känner mig nästan hotad när jag läser om alla som är emot homosexualitet på internet, men det får mig inte att bli mer heterosexuell. Det är inga homosexuella som säger att heterosexualitet är fel, varför ska då heterosexuella göra det fast mot homosexuella? Jag förstår mig inte på världen. Hoppas att beslutet som tagits i USA kan få världen att ändra sig lite mer i rätt riktning iallafall.

Tack för att ni läste. 

Anonym