Jag blev helt förvirrad

I hela mitt liv har jag känt att jag inte riktigt har passat in i samhällets normer kring de sexuella läggningarna. När jag var liten var jag helt säker på att jag var lesbisk. Jag hade inga känslor för killar, bara tjejer, tills den dagen då jag blev kär i en kille... En kille jag nu gillat i två hela år.

Jag blev helt förvirrad och tänkte att jag kanske var hetro iallafall, jag var bara liten och dum. Jag tänkte inte längre på att jag var lesbisk, tills nu i somras 2016. Jag lärde känna en tjej och nu kan jag inte sluta tänka på henne. 

Jag lider av depression och av all förvirring för min sexuella läggning tror jag att det kan ha bidragit. Men jag har ingen aning vad jag ska göra! Alla mina kompisar frågar alltid hur de går med "killarna" och jag blir bara så ledsen över att de säger så.

Som om det vore en slutsats att jag inte är bisexuell/ lesbisk. Jag har många gånger försökt att säga att jag är bisexuell men till slut vågar jag inte. Det gör det inte heller bättre att folk skämtar om hbtq-personer hela tiden och då sitter jag och tar åt mig hela tiden. 

Det sista jag vill göra är att skicka på sms till mina föräldrar och kompisar att jag är bisexuell, men tyvärr tror jag att det kommer att sluta så... 

Men jag har bestämt mig! Innan jag börjar gymnasium nu i höst ska jag ha kommit ut! Jag behöver bara lite mer tid att förberedda mig på. Vad vet jag inte. Jag är bara rädd för vad samhället ska tycka...

Sextonårig tjej