Det var lätt att komma ut

Jag är femton år och bisexuell. Tror jag iallafall. Jag var bara elva eller tolv år när jag började fundera på om jag gillade tjejer (är tjej själv). Jag valde att glömma bort det, jag var ju så ung så det var inte så viktigt för mig just då. Två år senare kände jag attraktion för en tjej för första gången. Då visste jag.

Jag berättade för mina vänner på direkten och alla tog det väldigt bra. Jag oroade mig aldrig för vad de skulle tycka. Jag är ganska så säker på att mina föräldrar vet/misstänker och jag har absolut inget emot att de får reda på det. Vill bara uttala orden själv.

Mitt enda problem är min pappa som inte är så stödjande för sådana saker. Ändå bryr jag mig inte överhuvudtaget om han vet. Jag önskar bara att ni som har det svårt med att komma ut, hade det lika enkelt som mig. Det är så synd att samhället inte är mer förstående.

Kom bara ihåg att det alltid finns någon där ute som accepterar dig för den du är. Om dina vänner inte tycker om dig för att du har en viss läggning, släpp taget om dem för de är absolut inte värda din tid.

Håll ut, för du kommer hitta din person en dag :)

Tjej, 15 år