Älska vem du vill

Jag ska berätta om hur jag kom ut som lesbisk. Jag hade haft min flickvän i ungefär en och en halv månad. Jag älskade henne jättemycket, eller ja, jag älskar henne fortfarande för vi är fortfarande ihop. Jag hade sagt att när jag precis blev ihop så skulle jag vänta tills det blev mer seriöst med att berätta för mamma.

I två månader höll jag på och drog ut på det. "Imorgon." eller "snart" eller "Om en vecka" var vanligast att jag sa till mina kompisar. Efter ungefär två månader orkade jag inte hålla det inne längre, så när mamma färgade håret på mig så tvingade min kompis mig att säga det. Jag sa något i stil med "Mamma visst skulle du älska mig vad jag än väljer att göra i livet?" sedan listade hon ut det direkt.

Hon tyckte inte att det var konstigt och hon reagerade inte särskilt starkt på det heller. Jag hade haft två pojkvänner innan, men de hade jag mest för status. Jag ville vara cool som de andra fast jag alltid har tyckt att killar är äckliga och konstiga. Min flickvän förstår bättre och jag älskar henne jättemycket.

Så om du är homosexuell/lesbisk, försök samla mod. Ta det med en kompis, sedan ett syskon, dina föräldrar och sen din släkt. Det kommer underlätta för dig, hoppas jag. Och glöm inte att älska vem du än vill och tänk inte på det värsta som skulle kunna hända, för du är perfekt som du är.

Anonym