Är jag asexuell?

Jag tror att jag är asexuell. Skriver detta för behöver stöd och hjälp från personer som också är asexuella. Ända sedan jag var liten så har jag inte känt någon lust att vara ihop med någon. Eller rättade sagt, jag kunde inte vara ihop med någon. Det spelade ingen roll om personen var hur snäll och bra som helst, jag kände/känner inte någon kärlekslust.

Visst, jag har varit ihop med ett antal personer men har innerst inne vetat att jag inte känner något för dem. Under de 16 år jag levt så har jag alltid tyckt det var jobbigt/konstigt när man i t.ex skolan skulle beskriva sin drömperson, då jag aldrig haft någon. Eller när mina vänner pratade om hur deras perfekta bröllop skulle se ut i framtiden med ens perfekta partner. Jag tänkte och kände aldrig så.

Jag visste inte ens vad asexuell var förrän jag gick i åttan. Då fick jag reda på att om man är asexuell så vill man inte ha sex men kan ändå vara ihop med personer. För mig är det tvärtom. Jag känner verkligen ingen som helst attraktion/lust att vara ihop med någon. Och nej, det beror inte på att jag inte hittat "den rätta" utan jag kan verkligen bara inte få känslor för någon. Jag kan inte få känslor för personer på det sexuella sättet helt enkelt. Men när det kommer till sex så skulle jag kunna ha det. Jag skulle inte ha något emot att ha det men då skulle det såklart vara sex utan känslor (eftersom jag inte kan få känslor för någon).

Jag tror faktiskt inte att kärlek är för alla, speciellt inte för mig. Alla dessa kärleksquotes om hur man en dag kommer hitta den rätta, det stämmer inte in på mig.

När jag känner på detta sättet, kan jag då identifiera mig som asexuell? Eller måste man känna att man inte vill ha sex men kan vara ihop med personer för att kunna få kalla sig själv för asexuell?

//En väldigt osäker tjej