Jag vill komma ut för mormor och morfar

Hej. Det är väldigt sent och jag borde sova, men jag känner att jag bara måste skriva av mig detta.

Sedan ungefär ett år tillbaka identifierar jag mig som bisexuell tjej. Under det senaste året har jag berättat för de flesta i min vänkrets och för min mamma, men ingen annan. I början tyckte jag inte det gjorde något, och jag var fortfarande ganska ovan med HBTQ+samhället. Jag kände inte att jag behövde komma ut inför någon, och det var väldigt skönt på ett sätt.

Ibland har jag tänkt berätta för mina släktingar, men många av dem är väldigt trångsynta. Jag tänker speciellt på min mormor och morfar som betyder väldigt mycket för mig. För någon månad sen satt vi och såg på tv, det var något nyhetsprogram och reportaget handlade om ett hockeylag som hade prideflaggor på sina tröjor. Efter ett tag av tystnad suckade min mormor och undrade högljutt om varför inte killarna i laget hade protesterat. Där satt jag i soffan bredvid mamma och försökte att inte reagera. Jag ville gömma hur ont det gjorde i mig, men när vi kom ut i bilen grät jag.

Idag är jag i mitt första samkönade förhållande. Jag är så otroligt glad och tacksam för min flickvän, och hon betyder allt för mig. Tack vare henne har jag börjat fundera på att komma ut för min släkt. Jag vill att de ska kunna ta del av mitt liv, och jag vill kunna presentera henne för hela min familj och sluta ljuga.

Nästa gång någon frågar "jasså, finns det någon speciell kille?" Vill jag svara "nej, men det finns en speciell tjej." Jag tycker också detta är en möjlighet för mina morföräldrar att få en ny syn på homo- och bisexuella. Jag vet att de kommer acceptera mig för att jag är, men jag vill också att de ska kunna se på alla HBTQ+personer som de ser på mig. Jag vill förändra världen.

/Bisexuell tjej, 15 år