Om man vill något måste man våga

Jag har haft många kompisar men efter att vi flyttade till en annan stad så kände jag mig väldigt ledsen och hade inga kompisar. Allt var nytt och jag kunde inte göra nånting. Jag var väldigt besviken och ville flytta tillbaka men det kunde jag inte...

Jag fick börja min skola och var väldigt nervös. Jag kom in till skolan och kände ingen därifrån. När jag kom in till klassrumet så skulle jag presentera mig. Händerna darrar, och man känner sig varm och svettig.

Första veckan var jättejobbigt. Jag var ensam och vågade inte prata med klasskamraterna. Men sen efter några veckor så kände jag att de ville också prata med mig. Jag försökte hjälpa till och då fick vi prata med varandra och sen löste det sig och vi alla är bra kompisar nu.

Jag fick förstå att om man vill göra nånting måste man "VÅGA" också. Det är jätteviktigt att försöka göra nånting själv och kunna börja först t.ex. försöka fråga nånting eller bara prata om en bok och mycket mer.

Jag vill att alla som är nya eller är lite blyga ska kunna lösa detta problem och våga mycket mer. Kunna prata både med killar och tjejer och försöka vara med. Det enda värsta är ju bara att det tar lite tid tills man kommer in.

Så var inte ledsen och besviken om det tar lite tid. Det kommer att bli bra :)

Anonym