Ingen ska särbehandla dig för att du är allergisk

När jag bara var någon månad gammal blev jag allergisk mot mjölk. Jag skrek och hade ont i magen hela tiden. Doktorerna sa dock att jag inte var det, men mamma trodde att jag var det. Eftersom att dessutom mina kusiner var det så slutade hon med mjölk också efterssom att jag drack bröstmjölk. Det blev genast bättre och jag kunde sova på kvällarna igen.

När jag var 8 år började jag må illa varje kväll och ha ont i magen, vi gick därför på läkarbesök efter läkarbesök och tog prover och grejer. Men det visade ingenting den här gången heller, vi började därför testa att jag fick äta glutenfritt själva istället och det blev snabbt bättre. Dock inte helt bra, så då tog vi bort alla fyra sädeslagen- vete, råg, korn och havre och då även mjölk ju. Då blev det bättre men efter 2 år blev jag sämmre igen och vi tog då bort majs också. Vilket hjälpte.

Eftersom inget visades på blodprover så var och är jag alltså överkänslig mot mjölk, majs, vete, råg, korn och havre. Det kan vara väldigt jobbigt och vi får vår mat från en annan skola skickad till vår skola och det har ofta hänt att dem har glömt att skicka min mat eller att de erbjuder mig fel mat. Så ska det inte vara! så vi sa ifrån och stämde möte med dem som lagar maten, rektorn mm. Efter det har det blivit lite bättre. 

Så om du känner igen dig i min berättelse så säg ifrån! Prata med rektor/ kocken! Vi ska inte behövas "särbehandlas" bara för att vi är allergiska! Vilket jag har blivit av tex klasskompisar mm.

13-årig allergiker