Tampong=inga problem

Hej!

Jag är en 13 årig tjej som har haft mens typ 3 gånger. Jag har inte alls tänkt tanken att använda tampong än förräns min kompis berättade att hon använder tampong. Jag blev väldigt chockad eftersom jag har läst mycket på nätet att "det gör ont" "man måste ha sex först" "behövs mycket träning" osv... Jag har alltid tänkt att vuxna använder tampong och tonåringar använder bindor.

Men iallafall så gick jag till Apoteket samma dag och köpte mig ett paket tamponger av minsta storlek och en burk vaselin. Jag var ganska nervös när jag plockade ur tampongen och kletade på lite vaselin efter allt man läst på internet. Men på första försöket fick jag in den! Det gjorde inte alls ont! Klart att det kändes lite konstigt men ju längre in desto mindre kändes den.

Nu kan jag bada,träna och leva mitt liv helt utan att tänka på bindan! Det jag alltså vill säga är: Våga testa! Jag vet att man läser mycket på nätet och det är ju klart att det är olika från person till person men våga ändå testa. Jag hoppas att min text hjälper någon att slippa binda.  <333

Tjej, 13 år