Mensdouchebags – vad i hela friden är det?

Mensdouchebags – vad i hela friden är det?

Jo, det är nämligen människor som trycker ner på andra människor som har mens. Helt idiotiskt!

Som till exempel om en kvinna (för jag kan nästan säga att det bara är kvinnor) yttrar sig så kan en få höra saker i stil med:

"Någon har visst mens!"

"Ojdå, någon har PMS!"

Jaha, får man som kvinna inte ha några åsikter?

I femman hade vi sexualkunskap (om puberteten och sånt), tjejer och killar var för sig. Jag fick höra ryktesvägarna att killarna också fick lära sig om mens och att det är är helt naturligt. Vad bra, tänkte jag. Då slipper vi sånt onödigt grejs om mens i klassen.

Men icke sa nicke, där hade jag fel. Själv var jag aldrig med om något sådant, eftersom jag var den i klassen som fick respekt. Men min kompis berättade för mig att hon typ hade bråkat med några killar och de hade sagt:

"Haru tampong eller?"

Och en kille hade bara plötsligt sagt:

"*hennes namn* har tampong!"

Jag brukade ha respekt för killarna, men vissa av dem är ju värre än dagisbarn.

I alla fall, jag förstår inte grejen. Hur kan man trycka ner på människor som har mens, när ungefär hälften av världens befolkning har det? Varför anser de som inte har mens att mens är äckligt? Jag kan garantera att de har någon i sin närhet som har mens en gång i månaden.

Nu ska jag inte dra alla "icke-mensare" över en kam, men det är alldeles för många som inte förstår innebörden.

Så alla ni som känner igen sig i det här, ta intiativ! Om någon slänger ur sig något idiotiskt om mens, så säg gärna ifrån om du vågar.

Och om du är en av dem som säger de idiotiska sakerna om mens, så tänk gärna efter nästa gång. Om det nu ska vara nödvändigt att kränka någon, uteslut mensen. :P

Så tillsammans kan vi sparka bort tabun över mensen och få det lika naturligt som att andas. :)

Det var allt jag hade att säga, tack och hej, leverpastej.

En tjej med mycket tankar, 13