Jobbigt med glutenintolerans

Hej, innan har jag alltid bott utomlands med min familj. Min mamma har haft problem mycket med magen när vi var utomlands så vi trodde det var något problem. När vi flyttade till Sverige så undersöktes mamma och dem sa att hon var glutenintolerans.

Efter att vi fått veta att mamma var glutenintolerans så fick jag och mina syskon testas. Mina syskon hade inget men sen har osäkra på mig så jag fick ta 2 blodprover till. Efter det gick jag sövas in och dem stoppade ner en slang i min hals. När jag vaknade så fick jag gläds och då berättade den att jag också var Glutenintolerans.

Jag blev ledsen och arg och det är jag fortfarande ofta, för jag tycker det är jobbigt att säga till att jag behöver annan mat. Jag går inte längre hem till kompisar för jag vet att för inte har special mat.

Jag tycker inte att det ska vara så för jag vet att det finns jättemånga som är i min situation och jag vill att alla ska kunna gå hem till sina kompisar och inte skämmas för att fråga om special mat, men ändå så skäms många som mig.