Jag gillar att snacka om mens

Jag fick min första mens 1/12-15, alltså lite mer än ett år sedan. Det var en tisdag och vi hade bild på morgonen och jag fick helt plötsligt jätteont i magen och längst ner i ryggen, det kändes som att jag skulle spy och jag kunde inte stå normalt. Det gick över efter 10 minuter ungefär.

På NO:n 2 timmar senare fick jag lika ont igen och jag tänkte att om det inte går över innan lunchen kommer jag gå hem. Det gick över och senare på eftermiddagen så hade vi idrott och det kändes ju som att jag var bajsnödig, för det är så det känns typ så gick jag på toa och kollade i trosan å det var brunt så jag trodde jag hade får diarré. Jag gissar att jag inte fattade först för att det var brunt. Jag läckte inte mer iaf för det kom bara lite.

Dagen efter tänkte jag att jag skulle sno en av mammas bindor ändå för säkerhetsskull. Jag fick jätteont på dagen och det gick inte över så jag gick hem och så var det en hel del rött blod. Jag ringde mamma och sa att det var mens.

Så tyckte jag det var jättejobbigt med binda för att det var så kladdigt, så jag bytte säkert varannan timma tills dom var slut och jag behövde säga till mamma att köpa nya fast hon skulle tydligen komma hem sent den kvällen så hon behövde ringa pappa som var med min lillasyster och det tyckte jag var jätte pinsamt att dom skulle gå och köpa bindor till mig.

Dagen efter så gick jag säkert jättekonstigt i skolan och jag gick in på toan hela tiden. På kvällen bad jag mamma köpa tamponger till mig för jag tyckte det var så jobbigt med binda och jag fick in den rätt på en gång. Det är så mycket lättare och man känner sig inte lika orolig hela tiden och det är inte jobbigt att sätta sig ner.

Min storasyster som är 27 tyckte det var jättekul att fråga mig om när jag skulle få min mens hela tiden, varje gång vi träffades. Senaste gången på typ 6 månader hon frågade om jag fått min mens var 3 dagar innan jag fick den. Hon fick reda på det 6 månader efter när mamma kom in på ämnet när hon berättade för henne om en jobbig tjej i min klass. Hon är nog den som tyckte det var roligast förutom min mamma och mig, tills jag förstod hur jobbigt det var efter ett tag.

Jag tycker det är jätteroligt att prata om mens och min mens medans mina kompisar tycker det är pinsamt vilket jag tycker är tråkigt. Häromdagen så var det en tjej som hade sån fruktansvärd mensvärk. Hon fick ligga i trapphuset med benen upp och en varm handduk på magen med skolsystern. Jag tyckte så synd om henne så när jag och min kompis sen kom upp i korridoren där flera andra i vår årskurs satt så sa jag till henne att jag tyckte det var synd om henne för att hon hade så mycket mensvärk. Hon tyckte det var jättepinsamt att jag sa så och sa att jag inte kunde säga så för att det var massa andra där.

Hon som gillar att snacka om mens