Jag fick min första mens igår

Hejsan, jag fick min mens igår kväll. Jag gick på toa och märkte att det var blod i trosorna. Har haft "ordentliga" flytningar i drygt ett och ett halvt år och jag fattade ju direkt att detta var mens. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra men jag bytte trosor och skickade ett mess åt mamma som inte var hemma då. När hon kom hem några timmar senare visade hon mig hur man använder en binda och idag i skolan har jag använt trosskydd, har bytt några gånger men har inte blött kraftigt. 

Räknar dagarna hur länge min mens varar just nu, jag hoppas att den blir regelbunden ganska snabbt, eftersom man då lättare kan vara förberedd. Jag tycker att det känns lite konstigt att ha fått mens nu men man vänjer väl sig antar jag.

Jag tycker man alltid ska berätta för sina föräldrar, kanske känns lättare att berätta först för mamma eftersom hon vet hur det är. Men pappa behöver också få veta, kanske mamma kan berätta för pappa bara så att han vet om att du har fått mens liksom. Berätta så fort du känner dig redo, det är ingen idé att vänta en lång tid. Du kan tycka att det är lite pinsamt att berätta men i slutändan lönar det sig.

Och ett tips, om du har mens i skolan, lägg mensskydd, bindor eller tamponger i jackfickan. Så kan du gå och byta när du kommer in eller går ut på rast. Det kanske inte är så kul att plocka fram bindor ur väskan medan alla i klassen är där. 😊😃

/Anonym