Äntligen kom mensen!

Jag kom sent in i puberteten. Till skillnad från mina vänner, som redan fått mens och använde bh. Jag kände mig utanför, särskilt på idrotten då dom ibland brukade diskutera bh:ar och mens. Mina vänner visste såklart att jag inte fått mens. Men jag kände mig alltid så utanför.

Och jag sminkar mig inte heller, har mjukisbyxor nästan varje dag och bryr mig inte vad andra tycker om mitt utseende. Jag har (nästan) alltid känt mig säker när det gäller mitt utseende men när det kom till mens, bröst och puberteten har jag alltid varit osäker. Med alla frågor i mitt huvud.

Varför har jag inga bröst? Varför har jag inte fått min mens än? Kommer jag få min mens? Tänk om jag inte får min mens? Varför har jag inte kommit in i puberteten än?

Så jag har alltid längtat till min mens för att jag ska få känna mig ”normal” och veta att min kropp fungerar. Och när jag äntligen fick den ville jag fira och skrika "Jag har fått mens!" Jag var så nära att faktiskt lägga ut på min mystory att jag fått mens. Men nu vet jag inte vad jag ska känna. Jag har fått min mens. Nu då?

/15-årig tjej