Vadå för ung för att vara trans?

Hej ni som läser detta! Jag är transsexuell, till kroppen är jag en tjej men inte psykiskt. Min hjärna är inte en tjej och mitt hjärta är inte heller det. Det är svårt att vara transsexuell, och det är inget nytt, men det största problemet för mig är att jag är så ung. Jag är 12 år gammal. Jag har aldrig varit en "tjejig" tjej, jag har en tvillingbror och mina föräldrar har alltid behandlat oss lika.

Men mina lärare och mina vänner har aldrig behandlat mig som jag har velat bli behandlad, med andra ord de har behandlat mig som en tjej. Och när jag började komma in i puberteten när jag var elva år blev det inte lättare. Jag klädde mig i luftiga kläder så man inte ser att jag har en tjejkropp. Jag ser ut som en tjej i ansiktet och kan inte dölja det, så alla som ser mig stirrar på mig och jag hör alltid "hon är så ung!" eller "har den lilla flickan redan börjat trotsa normerna" och liknande. I skolan blir jag kallad "lebb" och "tjejbög".

Det är också svårt att bli tagen på allvar och söka hjälp och stöd när man bara är tolv år. En gång gick jag till en psykolog som började skratta åt mig och sa att jag var för ung för att vara transsexuell.

Men jag bara väntar, för jag vet att det kommer att bli lättare i framtiden.

Anonym