Får ångest när någon visar intresse

Jag är en kille på 17 år, och mitt problem är lite det motsatta till vad andra skriver om här: Så fort någon antyder intresse för mig får jag otroligt mycket ångest.

Jag har inte varit tillsammans med någon någonsin, och det kanske beror på detta. Jag vet inte varför jag får så mycket ångest. Det kanske beror på att jag inte vet hur man säger nej till någon utan att såra dem. Men till och med när jag trott att den jag är kär i gillar mig får jag denna ångest och vill bara säga nej och gömma mig. Det är som om jag blir livrädd för allt med förhållanden att göra så fort någon visar minsta intresse för mig.

Jag brukade vara blyg, men har blivit av med det till viss del. Men intimitetsångesten är kvar. Dessutom vill jag vara tillsammans med någon precis som alla tonåringar, och jag är ofta kär. Men det verkar inte spela någon roll då ångesten ändå kommer tillbaka.

Jag vet inte om detta är onormalt, och inte heller hur jag kan bli av med rädslan. Jag har känt så här så länge jag kan minnas och jag har ingen aning om varför.

Det är mitt problem. Det kanske finns någon som kan relatera...

Kille, 17 år