Min klasskompis var kär i mig

Hej!

Jag är en 14 år gammal tjej, och går just nu i 8:an. Jag tänkte nämligen berätta om en händelse som hände i 6:an.

Det var en sen torsdagseftermiddag och klassen skulle just sluta för dagen. Som vanligt var det fullt liv i kapprummet, elever sprang hit och dit, och det var rent utsagt kaos.

Jag skulle precis bege mig hemåt, när en tjej i min klass plötsligt stoppade mig och ville berätta något. Till en början tyckte jag att det var lite konstigt, men på något sätt visste jag redan vad hon skulle säga.

Vi gick till en mer stillsam och tyst plats där ingen lärare eller elev var inom räckhåll. Sedan tittade hon mig rakt in i ögonen, och jag kände mig genast obekväm, men släppte ändå inte hennes blick. Efter en stunds tystnad så tog hon ett djupt andetag och sa med en lågmäld röst:

-Jag är kär i dig...

Jag hade sedan innan känt på mig att hon gillade mig, då hon alltid sökte närkontakt och ville hela tiden prata och skoja med mig. Men ändå kunde jag inte tro att det var sant. Själv är jag straight och känner inte alls att jag attraheras av tjejer, så jag svarade lugnt och förståndigt:

-Jag tycker att du är väldigt modig som berättar, själv skulle jag inte våga det. Men vi kan ju fortfarande vara vänner, säger jag uppmuntrande.

Tjejen visste sedan innan att jag är straight, så det jag fick till svar var ett par nickningar, som ett tecken på att hon förstod hur det skulle bli.

Jag åkte sedan hemåt.

Dagen efter så frågade alla mina kompisar om vad vi hade pratat om. Jag sa till gänget att vi kunde gå in på den stora handikappstoan och prata, vilket vi gjorde. Jag berättade allting. Men ändå kände jag mig taskig att jag berättat för alla i mitt gäng vad tjejen sa till mig. Det var ju faktiskt så att tjejen samlat mod till sig och även litade på att jag troligtvis inte skulle berätta för någon.

Några månader efter allt hände så satt vi i en grupp utomhus (inklusive tjejen). Det hade redan hunnit bli tidig vår, och tjejen hade själv berättat för alla att hon tidigare sagt till mig att hon gillar mig. De i min kompiskrets fick låtsas som att det var första gången de hört det, och de försökte tvinga fram en häpen min. Då frågade plötsligt en i gänget tjejen ifall att hon fortfarande hade känslor för mig.

-Ähhh, jag är SÅÅÅ över dig! säger hon med en skämtsam ton i rösten och ler emot mig.

Jag vet inte riktigt om tjejen skämtade eller om det verkligen var på allvar. Men det verkade verkligen INTE som om hon var över mig, för att någonstans i hennes blick så såg hon ändå sorgsen ut. Eller så var det bara jag som inbillade mig det, vem vet?

Kram på er!

En straight tjej