Trodde inte jag skulle bli gravid

”Äh, jag blir inte gravid efter att jag har haft sex innan utan kondom fast jag har missat att ta mina p-piller”, så tänkte jag. Sommaren hade börjat och jag hade träffat en kille, sommarförälskelsen var stark. Vi träffades några gånger och hade sex nästan varje gång och jag visste med mig att jag hade glömt att ta mina p-piller. Efter andra gången vi hade haft sex började jag på allvar med mina p-piller, vilket redan var försent!

Tre veckor senare på torsdagen fick jag jätteont i magen, krämpor och en smärta jag aldrig hade känt innan. Jag ringde till gynakuten med tanke på smärtorna på måndagen då jag gått med smärtor till och från hela helgen med hopp om att det skulle försvinna. Barnmorskan ville ha dit mig för att ta prover och det fanns inte en tanke på att jag kunde vara gravid.

Jag fick svaret ganska så fort och alla undersökningar började, med tanke på att jag hade ordentlig smärta. De var rädda att det hade fastnat i äggledaren. Efter många blodprover och undersökningar var allting normalt men jag var inte redo att bli mamma, livet har bara börjat.

Jag fick jättebra hjälp och fantastiskt bemötande av både barnmorskor och läkare. I vecka 7 (6+4) gjorde jag abort! Jag är jätteglad att jag fick reda på det så tidigt för aborten i vecka sju var både jobbigt psykiskt och fysiskt. Nu har jag ändrat preventivmedel till en p-stav i armen och det ångar jag inte en sekund av.

Så jag ber alla er tjejer där ute att skydda er om ni inte vill ha barn nu, abort är inget preventivmedel och inget roligt att genomgå. Jag har lärt mig en läxa den hårda vägen, men jag är så tacksam för all hjälp jag har fått av barnmorskor och läkare i Helsingborg stad.

Anonym