Kondomen gick sönder

Jag är en tjej på 17 år. Jag och min pojkvän hade samlag med kondom och allt gick bra tills vi insåg att kondomen hade spruckit, och han hade kommit i mig.

Jag fick så klart panik och började gråta. Alla de andra gångerna hade gått bra, så varför hände det här oss? Jag visste att det enda jag kunde göra nu är att skaffa akut p-piller. Jag tog pillret 15 timmar efter samlaget men var fortfarande väldigt, väldigt orolig, ville inte att en av mina största farhågor just nu skulle besannas.

Tiden gick och min mens kom efter 3 veckor men jag gjorde ändå ett graviditetstest för att vara helt säker. Negativt. Gjorde ett till test efter 5 veckor, för jag fick min mens igen, och det var också negativt.

Så tips jag har till er som använder kondom är att alltid ha ett akut p-piller nära till hands! Kondomer kan gå sönder, oavsett om det aldrig har hänt dig. Ju fortare man tar pillret desto bättre effekt, gärna under 24 timmar.

Berätta också för dina föräldrar eller någon annan som till exempel en kurator, för tro mig det är så mycket bättre att lätta hjärtat och få stöd från andra än att hålla allt inne.

För min del så tänker jag hitta andra preventivmedel än bara kondom.

Ta hand om er!

Anonym