En enkel abort

Jag har precis gjort abort i vecka 6 och sitter nu hemma i lugn och ro. Jag förstår på tidigare berättelser att det har varit väldigt jobbigt för många att göra abort, därför vill jag ge en annan bild av det. För mig var det inte bara ett enkelt beslut att ta utan även en enkel abort.

Jag och min pojkvän hade otur, det var inte slarv eller nonchalans som gjorde att jag blev gravid. Vi använde kondom men den sprack tyvärr, akut p-pillret som jag tog fungerade inte och faktum blev tydligt två veckor senare. Jag hade blivit gravid. Hade jag kunnat äta p-piller så hade det inte hänt men pga en sjukdom så har jag haft svårt att tåla dem.

Min abort var väldigt lugn och sansad, jag kände knappt av den. Detta har med min smärttröskel att göra, jag har alltid haft kraftig mensvärk och är van vid magsmärtor. Det märkliga var att aborten var enklare och mindre påfrestande och mindre smärtsam för mig än en vanlig mens.

Jag behövde ingen kurator, ingen betänketid eller ens fundering. Jag hade redan bestämt mig innan jag ens visste att jag var gravid att jag inte ska ha barn nu. Så beslutet var redan taget sedan lång tid tillbaka.

Den här beslutsamheten kombinerat med min höga smärttröskel mot magsmärtor gjorde det till en enkel och lugn procedur. En abort är jobbig, men den behöver inte bara hemsk.

Anonym