Vi är ihop på nätet

Min historia började för snart 8 månader sen. Min kompis blev tillsammans med en kille över nätet, hon i Sverige och han i England. Jag blev kompis med honom också och vi pratade varje dag, ofta i flera timmar. Samtidigt blev jag allt mer kär i honom men sa ingenting.

Efter två månader tog det förhållandet slut. Hon klarade inte av distansen. Två veckor efter, satt vi och chattade på en söndag kväll. Han erkände att han hade varit full kvällen innan och tänkte egentligen berätta att han hade känslor för mig. Jag sa att jag kände likadant, och vi bestämde oss för att testa att vara tillsammans.

Nu har vi varit tillsammans i nästan ett halvår. Jag känner att jag verkligen kan vara mig själv runt honom. Många säger att man ska vara försiktig med nätet eftersom människor kan säga att de är någon som de inte är. Att de kan luras bara eftersom de gömmer sig bakom en skärm. Jag är tvärtom, med honom kunde jag vara helt ärlig utan att behöva känna mig dömd för den jag är.

Vi pratar fortfarande varje dag, men ni ska veta, att det är inte alltid helt enkelt. Alla förhållanden kräver energi, men lång distans kräver ännu mer. Ibland är det svårt, men man måste fortsätta kämpa för personen man älskar. Eller gillar i alla fall. Folk dömer en, framförallt när man inte har träffat personen som jag. Det viktigaste är att ni i förhållandet känner er bekväma och starka. Screw the haters.

Det är bara att fortsätta kämpa.

Ella, 17 år