Jag orkar inte med min bror

Jag är en 13-årig tjej som inte orkar med sin lillebror. Han känns som ett barn som kommer hem till mig och med mening vill förstöra mitt liv. Han och jag har ingen relation. När jag var yngre så kunde han dra av stora bitar av hår av mig eller slå mig tills jag hade så ont så jag bara skrek. Min mamma och pappa visste inte hur dom skulle hantera det, det för dom fortfarande inte.

Min lillebror gör så att jag inte kan ha en normal relation med mina föräldrar. Vi kan inte åka på en enkel semester utan att vi ska börja slåss eller bråka (alltså min lillebror och jag). Min lillebror är 10 år och rena rama monstret. Jag får ont i magen så fort vi är ensamma och han pratar till mig.

Mamma och pappa skyller alltid på att jag är 2 år äldre och ska vara en förebild för min lillebror. Jag kan inte vara en förebild när min lillebror slår mig tills jag måste slå tillbaka för att inte göra mig illa. Mamma och pappa tror alltid att det var jag som började och därför struntar dom i attt säga åt eller ens lyssna klart på hela händelsen.

Han förstör min kontakt med mina vänner och skolan. Han har gjort så att jag sitter på mitt rum hela tiden och har blivit osocial. Jag skulle vilja ha en fosterfamilj/kontaktfamilj som jag får va hos vissa dagar för att slippa min bror. Jag älskar mina föräldrar men jag kan inte ha en relation med dom när min bror är som han är.

Jag tänker ofta på hur det skulle vara att vara hos någon annan några dagar i veckan. Min bror kanske lär sig att bete sig då. Han har inte ADHD eller något liknande, men han beter sig som en idiot.

En "Storasyster"