Min syster är alltid sur

Mina föräldrar är skilda och båda har hittat nya partners. Mamma ska snart flytta ihop med sin kille men pappa och hans tjej bor fortfarande separat. Pappas tjej har två barn, som båda ä jättesnälla. den ena är lika gammal som mig.

Jag har en lillebror på 8 år som betyder allt för mig. Jag är lite rädd att jag är lite för hård mot honom men jag försöker att tänka på det. Jag har även en syster som precis har gått ut gymnasiet. Hon har perfekta betyg och då menar jag perfekta, men hon är sur hela tiden, vad man än gör så blir hon sur. Hon har även en hund som jag hjälper till med lite grann då hon jobbar på dagarna.

Min mamma är ofta ledsen över att min syster är så svår att få glad och att hon alltid är sur på någon eller några. Jag mår väl helt ok, inte toppen med försöker hålla masken då mamma ofta säger att det är jag som lyser upp och gör alla glada.

Jag försöker att inte bråka med min syster och lägger mig ofta om det startas en diskussion eller ett bråk. Jag är väldigt ledsen över det, då jag är rädd att prata med henne för jag vet att hon kommer bli sur. Därför försöker jag vara borta så mycket som möjligt och inne på mitt rum när hon är hemma. Allt jag vill är att hon ska vara glad, jag tror inte hon förstår hur mycket jag älskar henne och blir väldigt sårad när allt jag gör eller säger är fel.

Anonym