Ta hjälp, det blir bättre!

Jag har nästan MVG i alla betyg från gymnasiet, jag tycker om min kropp, jag har jättebra vänner och jag har tagit körkort. Ändå ville jag inte leva för ett par månader sedan. Anledningen var att jag inte visste vad jag skulle plugga någonstans på universitet eller högskola och jag tappade bort mig själv.

Gamla sår från ett destruktivt förhållande, höga prestationskrav och nära vänner som flyttat till andra städer i Sverige gjorde mig deprimerad. Självkänsla och självförtroende är inte samma sak, men jag tror på att man måste älska sig själv för att kunna älska andra - och jag älskade inte mig själv under en period.

Jag tog kontakt med vårdcentralen och fick antidepressiv medicin ett tag - och tro mig, jag blev bättre. Jag trodde aldrig jag skulle säga det, att jag ville leva igen. Jag glömde bort mina bästa sidor och även mina bästa vänner.

Jag har valt att förbättra min självkänsla och att sluta vara så "perfekt" - för det är ingen. Även de finaste människorna har brister, men att inte vilja leva är inte samma sak som att vilja ta livet av sig - det finns andra vägar att gå.

Ge aldrig upp! Välj livet, välj glädje!

Livet går upp och ned för alla, men det är man minst anar det som det vänder. Ta all hjälp, det kommer bli bättre!

Tro mig, jag vet.

Linnea, 21 år