Berättade att de mobbade och tafsade

Jag är en tjej på 13 år som precis börjat 7:an. Första dagen så blev jag och en kille ihop. I början var han helt underbar. Sen så fick jag redan på av några kompisar att han hade varit otrogen mot mig, och då gjorde jag slut såklart.

Men dagen efter det så började han och hans kompis vara elaka mot mig. Dom fortsätte bara.Efter ca 2 veckor tänkte jag "dom mobbar ju mig".. Och sen började dom ta på mig. Dom tafsade på mig, dom tog på mina bröst och rumpan. Jag sa till men dom slutade inte. Dom sa att jag var en idiot och att jag skulle gå ner till järnvägen och hoppa framför tåget och att alla skulle bli glada då. Och att ingen skulle bry mig om jag dog.

Dom mobbade mig också för att min mamma dog. Jag började skära mig själv. Jag började tänka på att självmord var den enda utvägen. Men min bästa vän hade märkt länge att jag var nedstämd och ledsen. Så hon frågade mig om något hade hänt och ja sa ju såklart nej. Men efter ca 5 veckor så bestämde jag mig att berätta för någon. Så jag började med att berätta för min bästa vän och sen min storebror. Efter det berättade han för vår pappa.

Pappa tog tag i problemet direkt. Han ringde mina lärare och rektorn. Sen bestämde jag och pappa att jag inte skulle gå till skolan på 2 dagar utan vara hemma. Dagen efter att min pappa hade ringt mina lärare så ringde skolkuratorn mig och bad mig och pappa att komma till skolan och göra en anmälan hos henne. Så vi gjorde det.

Efter att jag hade berättat för kuratorn så kände jag en jättelättnad. Jag mådde mycke bättre av att bara ha berättat för henne och gjort en anmälan. Hon tog tag i det själv, hon pratade med killarna, deras föräldrar och våra lärare. Idag ca 3 veckor efter att jag har gjort anmälan så har killarna slutat att hålla på med mig.

 Till alla som har blivit eller blir utsatt av detta: VÅGA berätta för någon! Låt dom inte hålla på med dig! Skada inte dig själv och tänk inte på att ta självmord, det är ingen bra utväg! Den utvägen finns inte! Skadar du dig, blir det bara ärr för livet det kommer bara påminna dig om varför du gjorde det!

LÅT ingen ta på dig mot din vilja!

Emelie, 13