Vi är inte konstiga, vi är unika!

Det är konstigt att så mycket kan förändras på bara några år. För mig började allt när jag gick i högstadiet. Det var då man började förstå att något var konstigt med mig. Jag kunde inte koncentrera mig i skolan och jag fick ofta stora utbrott.

Det är tack vare min familj och mina lärare som jag har kommit dit jag är idag. Förut kunde jag springa upp på mitt rum och gråta efter mina utbrott, jag var så rädd och hade sån ångest eftersom jag inte visste vad det var för fel på mig. Jag hatade mig själv för vad jag utsatte min familj för varenda dag och när jag såg dem lida hela tiden. Men de gav aldrig upp.

Efter 6 olika hjälpverksamheter och efter cirka 3 år fick jag diagnosen ADHD. Samtidigt som jag kände mig ledsen över att just jag fått ADHD var lättnaden mycket större. Jag blev så glad över att det fanns en anledning för allt! Jag fick börja med mina mediciner och kom in på den gymnasielinjen jag ville. Från att ha kämpa för ett godkänt går allt så bra och idag har jag fler MVG än G.

Jag vet nu vad jag vill göra med mitt liv och allt har tagit en sån vändning! Mina nya vänner tror inte på mig när jag berättar om hur jag var förut. Nu är jag den där tjejen som har accepterat min funktionsnedsättning och har så bra betyg i allt.

Mina föräldrar är stolta över mig och jag är så stolt över dem för att de aldrig slutade kämpa för mig, fast jag själv skulle ha gjort det! Min lärare berömmer mig och tycker att det är fantastiskt vad jag har åstadkommit med mitt liv!

Det jag vill säga med min historia är att det inte spelar någon roll om man är annorlunda eller har en funktionsnedsättning! Det gör en unik! Jag är faktiskt stolt över mig själv och över mitt liv, från att ha varit det vilsna barnet till att bli den självsäkra tjejen jag är idag! Det bevisar att vad man än lider av så kan man vända på det. Detta var ett hinder i mitt liv men det gjorde mig mera motiverad. Nu kan jag stå rakryggad och tala för alla oss som lider av en funktionsnedsättning, att vi kan också! Vi är inte konstiga, vi är unika!

Stolt tjej, 19 år