Mitt nyårslöfte

När det nya året närmar sig så känns det alltid så att jag vill bättra saker och ting som jag inte tycker att jag presterat bra i det tidigare året. Det kan i pch för sig också vara saker som jag är nöjd med, men oftast inte.

Jag har en borstonkorsett. Det är inte en sådan korsett man hade på 1700-talet för att se smal ut, inte alls. De var små och i tyg. De syntes knappt. En bostonkorsett är i hård plast och sitter väldigt hårt mot kroppen. Jag har den för att jag har skolios. Det innebär att min rygg växer snett. Ungefär som ett S. Jag måste ha min bostonkorsett på mig i 20 timmar varje dygn i två år. Det är ett helvete.

Saken är den att om jag inte har min korsett som jag ska så kommer jag bli tvungen att operera mig. Det är en ganska stor operation och jag är rädd för det. Jag känner några från internet som har/ska operera sig. En av de som har gjort det, t o m två gånger, delade med sig av det på sin blogg. Hon skrev hur det var o s v. Hon hade det väldigt jobbigt efter operationen. En vecka efter kunde hon gå i ca tio minuter. Jippi! - om jag minns rätt. Det här är jag rädd för och jag har slarvat mycket med min korsett.

För två veckor sedan ungefär - ca 1 år efter jag fick min korsett - så tog jag röntgenbilder. Dagen efter så skulle jag till doktorn och kolla hur det såg ut. Jag trodde att jag skulle gå i bitar när jag satt i väntrummet. Det var flera gånger när jag tänkte "Jag måste ut! Jag skiter i det här, jag vill bara ut!" Men jag hade ingenting att vara rädd för. Det hade hänt något mirakel. Min rygg hade blivit lite rakare! Den ska inte ens bli det! Eller jo, det är en bonus om den gör det, men korsetten är till för att min rygg inte ska bli snedare än vad den är nu. Jag trodde att de hade gjort fel på nåt vis, kanske blandat ihop mina bilder med en annans. Jag tänker fortfarande lite så faktiskt.

Jag kommer att ha ett nyårslöfte nästa år: Inte slarva med korsetten! Inte alls! Jag vet att det kommer bli riktigt tufft och också med tanke på vilka vanor jag har idag, men jag måste göra det! Jag har bara ett år kvar nu och dessutom så kommer jag att börja med en avtrappning (troligen) om ett halvår. Det är alltså då man drar ner på timmarna med korsetten. Till slut (jag hoppas när jag går på gymnasiet) kommer jag bara behöva sova i den! Då slipper jag ha den på dagarna! Då kan jag ha vilka kläder jag vill utan att behöva oroa mig för att korsetten ska synas och dessutom slipper jag smärtan. Jag kommer också kunna vara mycket smidigare, kunna sitta på golvet... Det finns massor av exempel!

Det är mitt mål. Slippa operation, göra mitt allra bästa och kämpa på!

Finns det någon annan där ute som lider av skolios? Prata gärna med mig. Gå in på min blogg och skriv till mig. Vi kan hjälpa varandra. Jag svarar gärna på frågor också, spelar ingen roll om du har skolios eller bara är nyfiken, det är alltid kul med frågor! Jag läser en del bloggar också där det är personer med skolios som skriver. Fråga mig så kan jag ge dig tips. Man får mycket inspiration av att läsa vad andra har att säga!

Johannasskolios.blogg.se