Jag har autism

Att ha autism är jättejobbigt. Det är inte lätt att passa in eller få andra att se en. Jag själv har autism och jag tycker att vi pratar för lite om det. Det pratas mest om Asperger och adhd. Jag har haft en tid där jag mådde så dåligt för jag blev som utkastat från gänget. De sa dumma grejer fast de själva märkte det inte.

Jag blev så ledsen. Sen visste inte lärarna hur de skulle behandla mig för jag har ju autism och det blev bara svårare och svårare. Jag blev nästan utbränd och deprimerad. Jag hade mamma och prata med men jag var instängd i en liten bubbla kändes det som.

När man träffar en person med autism så ser man ofta inte det på kroppen, utan på hur den beter sig mot andra och hur den pratar. De som har autism är inte dumma, de har ett funktionshinder som är jättejobbigt och som folk har svårt att fatta hur de ska bete sig mot den som har det.

Till slut vet man inte hur man ska bete sig för den som inte fattar och man kan tro att man typ är dum i huvudet eller så men alla människor är fortfarande lika mycket värda. Tänk på det. Du är bra som du är och ingen kan ändra på det.

Maja