Jag är högkänslig

Hej!
Jag är högkänsliga och känner att jag måste berätta lite om hur det är. 

Jag är då högkänslig och tar lätt in saker, hör undertonen i någons röst (så även om den försöker låta "glad" så hör jag om den är tex sur) är perfektionist, blir lätt sårad, tycker det är jobbigt att göra flera saker samtidigt, känner lukter väldigt tydligt och kan urskilja dem, tänker ofta och måste vara för mig själv en stund om dagen för att må bra osv. Det är såklart olika för alla men känner du igen dig i något så är du säkert lite högkänslig.

Jag har alltid varit så (högkänsliget är ett personlighetsdrag antagligen sen födseln) och har lärt mig vad jag ska göra för att må bra. Även om det är väldigt jobbigt ibland att vara högkänslig. Tex en gång när jag var mindre typ 10 så var jag och en kompis och badade och då råkade vi ha ner en av hennes grejer i omklädningsrummet. Vi cyklade sedan där ifrån men hon cyklade efter oss och var riktigt arg på oss. Det är något som jag har mått så dåligt över och mår fortfarande dåligt över.

Att vara högkänslig har även några bra sidor. När någon mår dåligt så vet jag oftast vad jag ska göra för att den ska må bättre. Det är lättare att se saker som andra kanske inte ser och förstå det fina i saker. Det är väldigt lätt för mig att under kort tid om jag bara fokuserar på en sak få fram ett bra resultat!

Önskar att jag kunde skriva exakt om hur det är.

Kramar från mig <3

 

Elsa Brandell