Är du också högkänslig?

Jag är en otroligt känslig person och har alltid varit. Ända sen jag var liten har jag känt mig annorlunda, nu vet jag varför. Jag är en HSP-person, "High Sensitive Person".

Det de flesta tänker när de fått reda på hur en HSP-person funkar är att vi är svaga och överdrivna med allting, fel.

En HSP-person är så mycket, vi kan sätta oss in djupt i andras känslor, vi är ofta kreativa och har ett extra öga för små detaljer som inte andra ser. Vår hjärna jobbar alltså mer djupgående och aktivt, vilket leder till att hjärnan lätt blir överstimulerad och måste få vila sedan för att få plats med nya "intryck" att ta in.

När vi lyssnar på en person känner vi stor empati och medkänsla för personen. Vi lyssnar inte bara på vad du säger, vi lägger märke till ditt kroppsspråk, tittar dig i ögonen, lyssnar på ditt tonläge och hör saker du inte ens säger. Om du gråter kan det med stor sannolikhet leda till att vi själva också börjar gråta.

Om du känner igen dig lite i denna text och också känt dig "annorlunda" kan det med stor sannolikhet bero på att du är en HSP-person. Kom ihåg att du inte är ensam och att det är en gåva att vara högkänslig. 

17-årig HSP-tjej