Vill tycka om mig själv igen

Jag är en av flickorna som har kommit in tidigt i puberteten. Jag fick däremot rundare former väldigt tidigt och jag har alltid haft en rund och fylld rumpa. Vad jag kommer ihåg nu är att jag aldrig har verkligen tyckt om min kropp. Bara vid vissa snabba tillfällen kanske, i någon klänning som passat väldigt fint på min kropp. Men jag kan då säga att jag har alltid varit en energifull och glad tjej, under hela min barndom. Jag var bland de som aldrig tänkte på att det var nödvändigt att ha en snygg och vältränad kropp. Vad jag tänkte på var att äta gott samt leva gott.

Fram till högstadiet var jag en som aldrig brydde mig om utseendet. I högstadiet började jag bry mig om hur min kropp såg ut men jag gjorde inget åt det. Jag var en mat- och godisälskare. Jag åt när som helst och hur ofta som helst. Men jag var ändå inte fet eller överviktig. Men jag var som sagt lite rund. Sommarlovet till ettan på gymnasiet började jag tänka på mat 24/7 men jag unnade mig av allt ändå. Jag gick ändå ner runt 10 kg under ramadan den sommaren. Det var mest för att jag förlorade jättemycket muskler.

När jag började gymnasiet så träffade jag nya vänner och jag trivdes superbra, både med arbetet och klasskamraterna. Jag åt som vanligt och även mer än vad jag förbrände. Men jag tränade runt fyra gånger i veckan, jag promenerade och tränade magen. Jag var less på min rumpa som var stor (trots att jag fick mycket komplimanger för den) så jag försökte göra allt för att den skulle bli mindre, men inget fungerade.

Då jag skaffade pojkvän under oktober så åt jag mycket godis på helgerna, vilket jag blev less på till slut. Min pojkvän tränade väldigt ofta och åt väldigt nyttigt, så jag var den enda som åt mycket godis medan han åt några. Jag började äta mindre och slutade äta onyttigt under veckorna. Jag blev inte nöjd av det så jag slutade äta lunch på skolan och började dricka te eller kaffe istället.

Min pojkvän försökte prata med mig och få mig att förstå att jag var väldigt vacker, både mitt ansikte och kropp. Men jag lyssnade inte. Jag ville lyssna på mig själv den här gången.

Det jag inte förstod att jag gjorde fel var att jag åt supermycket då jag kom hem. Det uppstod även flera hetsätningar, som ledde till ångest, och som även ledde till att jag satt lutande mot toaletten och försökte spy. Jag började fara ut och springa, då det var helg eller lov. Jag tränade hårt på gymmet också. Jag gick ner lite men kunde även gå efter hetsätningar.

Nu har jag börjat sakna mitt gamla jag, som var så energifull och glad med alla hela tiden. Jag var den som satte liv under lektionerna och fick de flesta att skratta. Vart hade jag försvunnit? Jag brukade ju aldrig bry mig. Är det samhället jag ska skylla på? Jag måst undvika att skylla på samhället nu när jag är sjuk. Men jag får inte heller skylla på mig, för jag vet att det bara kommer leda till värre vägar. Jag saknar min varma kropp. Nu går jag alltid runt och fryser.

Just nu har jag underbara vänner som vet om det, jag har även en vän som har varit grovt drabbad av ätstörningar, men som nu är på bättringsvägen. Jag hoppas att hon en dag blir helt fri från ätstörningen. Trots att det är kämpigt för henne så gör hon allt för att hjälpa mig. Jag har också min underbara pojkvän som gör allt för att hjälpa mig. och som har gjort det de senaste fem månaderna.

Jag har bestämt för att börja ta tag i det och bli frisk. Vill börja älska min kropp och vara nöjd över mig själv. Jag vill sluta drabba min starka kropp till skada. Jag förtjänar ett normalt liv där jag kan använda mig av det goda utan att må dåligt över det. Jag förtjänar att kunna sitta framför ett bord med god mat, och äta tills magen blir full.

Jag vill även be alla där ute som är på väg in i ätstörningar, att söka hjälp eller bara prata med någon. Innan det är försent. Älska dig själv. Bry dig om dig själv. Ta hand om dig själv. Utsätt inte din kropp för något den inte förtjänar. Ät då du är hungrig och sluta inte förrän du är helt mätt!!! 

Anonym

» Ätstörningar

» Att bli av med ätstörningar

» Kropp och utseende