Våga säga nej till alkohol och tobak

"Kom igen! Vad är det roliga med att festa om man inte dricker!?" Han tittade på mig som om jag var dum i huvudet. Jag skakade på huvudet, jag skulle inte ge efter. Han suckade, jag gick därifrån.

Detta hände mig när jag var på en fest för att fira en kompis för ett tag sedan. Alla på festen var berusade förutom jag och mina kompis men vi vägrade. Never give up too the peer preassure you know.

En sak som blir allt mer vanlig inom ungdomars liv nuförtiden är alkohol och tobak. Nuförtiden kan man se 12åringar stå och röka på stan.

Allt fler börjar festa i tidig ålder, vissa gör det för att bli coola, andra gör det för att dämpa smärtor och bli gladare.

I vilket fall som helst är det ändå inte okej, varför ska man medvetet välja att förstöra sin kropp? Alla vet om vad alkohol gör i längden med en, men ändå fortsätter alla och drar ner folk med sig i drickandet.

Jag är stolt över att jag har sagt nej varje gång någon har erbjudit mig alkohol eller tobak.

Många nu för tiden faller för grupptrycket men man måste kunna stå emot det. Man måste intala sig själv att man klarar det, att man behöver inte ge efter.

Vissa kanske kanske inte tänker efter på vilka konsekvenser alkohol och tobak kan ge en. Man kan bli beroende, och vi alla vet vad som händer om man blir det. Det blir nästan omöjligt att sluta, och man skadar inte bara sin kropp utan man skadar sina medmänniskor också.

Jag råder alla att säga nej till alkohol och tobak!

Jag har gjort det och jag mår super, min kropp är 100 gånger starkare än alla rökarnas i min klass. Våga!

Hannah