Jag väntar med alkohol

Det var en ruggig dag i Maj, en Lördag. Min kompis hade planerat att hon skulle ha en tjejkväll med ”tacomys” och ”sleepover”. Hon hade därför bjudit in 6 stycken andra kompisar inkluderat jag.

Jag var först osäker på om jag skulle gå över till henne för vi bor ganska nära varandra men tänkte att om det är tråkigt eller något så är det bara att jag går hem. Så jag sätter på mig lite fräscha kläder och traskar över till min kompis.

Vi kan kalla henne Kristina (inte vad hon heter egentligen) Så jag kommer hem till Kristina och träffar dem andra. Då hade mina två kompisar såkallade ”Kristina” och den andra kan vi kalla ”Josefine” fixat alkohol. Fjorton stycken cider och 1 stor Smirrnoff.

Jag visste detta innan för jag hade varit med  dem när dem träffade en som köpte ut till dem. Det är en annan historia men jag hade planerat att shoppa medans dem var och köpte det dem skulle ha. Men det blev en helt annan tur till stan.

Vi började steka köttfärsen och skära upp grönsakerna till Tacon. Vi gör iordning allt och börjar äta och har det jättetrevligt. Efter det går vi ut o tar en sväng med Kristinas hundar o sedan går vi in och då börjar ”festandet” observera att jag inte dricker. 

Kristina och Josefine börjar ”shotta” med Smirrnoffen. I början lite men sedan blir det bara mera och mera. Dem blandar några drinkar och shottar och dem har det allmänt trevligt. Under kvällen testar jag och dem resterande sex stycken kompisar som är nyktra och förblir nyktra hela kvällen hur fulla dem blir genom att göra det såkallade balanstricket på en matta.

Dem blir bara fullare och fullare och allt går alltmera utför. Kristina börjar dricka mera utan Smirrnoffen utan att blanda ut och det blir allt mera kaos. Vi dansar och för några stunder har vi det väldigt roligt. 

Tillslut blir det bara kaos.Josefine börjar må illa och går ut o försöker kräkas vilket resulterar till att hon inte kräks. Hon går in o sätter sig vid toaletten och försöker kräkas men inget resultat. Tillslut bestämmer jag mig för att ta hand om henne.

Jag sätter upp hennes hår och försöker distrahera hennes illamående genom att prata om allt o ingenting utan resultat. Jag säger till henne att ropa om det är något o går iväg för att se hur det går med Kristina. Kristina nästan snubblar nedför trappan försöker gå in till Josefine vid toaletten, vi försöker säga nej men hon lyssnar inte. Hon går in o sätter sig vid Josefine o dem båda säger ”Aldrig mera igen”.

Jag beslutar att jag inte vill vara kvar så jag frågar om någon kan följa mig hem för det var mörkt o klockan var ungefär 23:00 på kvällen. Kristina som var halvt dretfull säger ” Jag och ”Stella” följer dig hem” så vi går hem.

Hennes ”fullhet” går till den högsta graden att hon knappt kan stå upp, vi måste hålla i henne när hon går, hon ramlar ihop när hon ska kissa i en buske o kräks i en busskur. Jag bestämmer mig för att följa med hem till henne igen för att Stella behöver ha hjälp med henne hem o jag vill kunna hjälpa till hemma hos Kristina om dem behöver.

När vi kommer hem har några börjat att städa upp allt kaos.  Vi fixar iordning dem och lägger dem så att dem får sova. Vi städar klart o jag går hem.

Jag vill säga till dig som läser detta att vänta med alkohol om du är minderårig. Vänta med att festa o röka. Det finns så mycket i kroppen som tar stryk om du röker exempelvis. Lungorna o andra organ. Och när du dricker alkohol.Kroppen tar stryk. Du kan bli så full att du blir spritförgiftad och dör utav det eller måste föras till sjukhus och magpumpas.

Du kan somna ute när det blir kallt o du kan bli utsatt för sexuellt övergrepp. VÄNTA med alkohol. För det suger. Jag blir så förundrad över hur folk i 14 års åldern kan sitta o dricka alkohol.  Jag har verkligen fått se vad alkohol gör med människor och kommer defenitivt vänta.

Vänta du också. Ta hand om dig <3 

Den nyktra fjortonåringen