Jag hatar alkohol!

Idag tänkte jag vara rösten för en minoritet i dagens samhälle. Jag är blott 15 år. Men tanken på alkohol har alltid äcklat mig. Förlåt för mitt inom ämnet grova språk, men det finns inget här i livet förutom alkohol som JAG kan säga att jag genuint hatar.

Tanken på giftet som just nu leker runt i flera ungdomars kroppar såhär en fredagskväll får det att vändas i magen. Hur många unga individer kommer ikväll utsättas för situationer som de vanligtvis skulle undvika för fulla muggar? Kanske går en tjej i min ålder ensam hem just nu? Det är för dem ungdomarna som jag väljer att skriva den här texten.

Om du, precis som jag aldrig provat alkohol så är du inte feg. Du är modig min vän.

Alkohol har aldrig och kommer aldrig vara en naturlig del av att "växa upp". Det finns i själva verket ingenting naturligt med att halsa i sig centiliter efter centiliter rent mög, det spelar ingen roll om du är 15, 30 eller 57. Att dricka är inte att "släppa loss". Det är att med vilje tappa kontrollen och sägs Hejdå till ansvar. Och tro mig, jag förstår om man med stressen av dagens samhälle känner för att "släppa loss" men varför då inte samlas en grupp vänner och bara umgås.

Och nej, jag skriver inte detta för att klanka ned på dagens ungdom. För det vore att dumförklara mig själv. Jag har själv erbjudits alkohol men jag har alltid tackat nej. Med bilden i bakhuvudet av mannen som sitter alkoliserad på en parkbänk, tjejen som går ensam fram i stan vid alldeles fel tillfälle och han som just nu smyger ner ett piller i en annan mans glas på krogen.

Just nu som jag skriver detta förstår jag också hur svåra de kommande 5 åren kommer att vara i förhållande till mitt liv.

Inom kort kommer mina vänner börja dricka, men jag då? Ska jag stå ensam på kanten? Var kommer min plats vara på fester? När jag tar studenten...? Var är min plats på flaket? Vill jag verkligen vara den som står på kanten utan champagne medan alla andra firar.

Det ska jag 100% absolut vara! Jag ska stå upp för att fira och alkohol inte är synonymer, och det faktum att människan kan ta fullt ansvar.

Och nu sitter säkert någon där ute och säger "Jag dricker endast för att det är gott!" Till dig säger jag :bull fucking shit att du gör. Du ljuger dig just nu rakt upp i ansiktet. Vill du dricka någonting gott som bränner i halsen? Ta då en riktig stark fisherman's friends och halsa sedan iskall Fanta.

Anonym