Alternate Text

Vågar inte berätta om betygen, hjälp!

Jag får lätt dåliga betyg och har också dåliga betyg och dåligt självförtroende, men jag vågar inte säga det till någon, kan någon snälla hjälpa mig?

/Anonym

Svara:

 

Svar:

 • Gör inte det då. Säg bara att det inte angår den som frågar.
  /Anonym

 • Tänk så " Jag fick E och är godkänd iallafall, nu kan jag fokusera att få ett bättre betyg". För det första stressa inte upp för mycket, jorden kommer inte gå under pågrund av det. Ha som mål att vara godkänd i alla ämnen sen som nästa steg ta att försöka få C i alla ämnen och sista om du kommer känna för det är att försöka få A.
  Ingen kan få ett A utan att behöva kämpa för det och deT betygeT är inte det lättast att få, men häng ALDRIG upp på det. Kolla inte på vad andra fick, fokusera bara på dig själv. Alla har olika förmågor några lär sig snabb och andra lär sig långsammare men de lär sig.
  Ps. Tror på dig 
  /Anonym

 • Tänk så " Jag fick E och är godkänd iallafall, nu kan jag fokusera att få ett bättre betyg". För det första stressa inte upp för mycket, jorden kommer inte gå under på grund av det. Ha som mål att vara godkänd i alla ämnen, sen som nästa steg ta att försöka få C i alla ämnen och sista om du kommer känna för det är att försöka få A. Ingen kan få ett A utan att behöva kämpa för det och den betygen är inte den lättast att få, men häng ALDRIG upp på det. Kolla inte på vad andra fick, fokusera bara på dig själv. Alla har olika förmågor några lär sig snabb och andra lär sig långsammare men de lär sig. Ps. Tror på dig
  /Anonym

 • På din skola finns det troligtvis en studievägledare eller lärare som du känner förtroende för och som kan hjälpa dig! Jag hade själv sjukt svårt att hänga med på lektionerna och det kändes som att jag var fast i en ond cirkel av dåliga betyg. Men jag kom endå in på den gymnasieutbildningen jag ville så det löste sig ju! Jämför dig inte med andras betyg utan jämför dig med dig själv istället. Tänk att varje godkänd är en seger! Men försök att prata med någon på skolan så kan den troligtvis hjälpa dig :) Lycka till!
  /Anonym

 • Säg det och försök att förbättra det tillsammans med kanske en lärare,förälder eller någon annan du litar på :)
  /Anonym

 • Hej, jag har själv dåliga betyg. Du måste säga till dina föräldrar eller någon för då kan de hjälpa dig :) man ska inte vara rädd även om föräldrar blir mycket arga.
  /Anonym

 • Det viktigaste är att kolla vilka ämnen du har dåliga betyg i för att jag tror knappast alla 16 skolämnena är låga för dig. Efter det måste du snacka med läraren för att betygen är till för dig och att du ska kunna få din utbildning så låt inte dåliga betyg trycka ned dig utan upp dig!
  /Anonym
 • Om du får F säg det det är inget man ska må dåligt över jag har samma problem suger i skolan och får F i några ämnen men säg sanningen ingen kommer säga att fy vad dålig du är utan dom kommer försöka hjälpa dig och accseptera det mera och kanske inte prata så mycket om det. Men om du värkeligen inte vill säg att du fick e oxh till nästa gång så får du se till att få e❤️
  /Anonym
 • Det är ingen som säger att du måste berätta dina betyg för någon. Det är dina betyg och du får välja själv vad du vill göra med dem. Om du inte vill säga att du inte vill berätta så kan du ju ljuga om betyget. Du behöver inte vara ärlig. Det är ingen som har rätt att veta sanningen.
  /Anonym