Alternate Text

Skulle ni vara ihop med någon som är asexuell?

Skulle ni vara ihop med någon som är asexuell?

Alla jag har träffat hittills har lämnat mig på grund av det. Förhållanden känns så omöjliga för mig...

/Anonym

Svara:

 

Svar:

 • Hej! åh vad tråkigt att höra att alla har lämnat dig på grund av din asexualitet :( Jag tror att jag också är asexuell, och skulle nog vilja ha ett förhållande med någon som också är det helst, det skulle göra det hela mycket enklare...
  /Tjej 18

 • Japp, det skulle jag. Jag skulle dock inte kunna vara tillsammans med någon som är asexuell allt för länge för att jag själv är intresserad av sex.
  /Kille 16

 • Jag skulle såklart kunna det, men det skulle bli väldigt jobbigt. Jag som tjej tycker att sex är ganska viktigt i en relation. :) Men tro mig du är inte ensam om att vara det och det är fler som är bekymrade över det. Men det kan hända att du kanske inte är redo än. Det behöver inte vara asexualitet. Du kanske bara behöver lite tid. Så ge inte upp hoppet. Det finns alltid någon för dig. Lycka till. :)
  /Anonym

 • Asså det är ju olika från person till person. Jag vet inte om jag skulle vara ihop med en sådan person eller inte. Grejen är ju den att många tycker att sex är en viktig del för att visa kärleken till varandra och det är ju en skön grej för många... Om du fattar vad jag menar... Men sjukt sorgligt att de lämnat dig, egentligen betyder det bara att de bara ville ha sex... Jag menar om man bryr sig om en person, så ska ju det spela mindre roll och man ska kunna vänta osv. Det är en ganska svår fråga tkr jag och det kanske inte var ett så bra svar, men jag försökte i alla fall :) Ha en bra dag/kväll...
  /tjej 18 år

 • Jag vet inte, kanske...
  /Anonym

 • Det är en svår situation. Jag är inte själv asexuell, men jag har en sjukdom som gör att jag inte kan ha sex särskillt ofta (detgör för ont). Och det är jättesvårt. Min pojkvän är kvar med mig ändå (har inte alltid haft dessa problemen), så jag antar att det finns de som stannar hos dig även fast du inte har lust. Dock tillfredsställer jag honom på andra sätt, men det vill man väl inte heller gärna göra om det är som för dig.
  Men jag tror att om kärleken verkligen är där, så funkar det även om det ibland är svårt.
  /Anonym