Alternate Text

Jag har försökt skaffa nya vänner på internet, någon som har tips?

Hej,

jag går i en liten skola där nästan alla tjejer hatar mig. Har typ 3 tjejvänner men är inte lika nära varann som dom är. Jag själv är väldigt blyg och har försökt skaffa vänner på internet som senare vi kan träffas men det har inte blivit något av. Det rinner liksom ut i sanden...

Dessutom bor jag i en liten del vid Skåne. Så de flesta brukar bo typ i Sthlm eller GB. Jag har försökt skaffa vänner på olika sidor men får pedofiler till svar. Tycker själv det är svårt att tacka nej tilll dom då :( så har någon något tips hur jag ska göra eller någon bra sida utan massa pedofiler.

/14-årig tjej

Svar:

 • Har du testat att spela något online spel eller använda dig av sociala? Det finns jätte många spel som man har lätt för att skaffa vänner genom. Själv har jag träffat flera vänner genom olika spel. Om det finns någon speciell fandom du är med i kan du alltid skapa ett konto tillägnad den fandomen på en social medie och hitta andra personer som gillar samma sak.
  Hoppas att du har nytta av mina tips :)
  //M

 • Hej! Ladda ner yellow. Det är typ som Tinder fast för tonåringar och ungdomar. Fast på yellow är det inte så många folk som bara vill ligga som det är på Tinder. Fast det finns ju men de flesta letar mest efter vänner osv. Jag har det och jag skriver med flera trevliga personer :)
  /Tjej 15 år

 • Har haft typ samma problem med att ha det svårt att hitta vänner som man iallafall kan lita på på internet eller överhuvudtaget vänner på internet men sen så tycker jag att det har rullat på.

  Tänk på att när du skaffar vänner på internet så alla är inte trovärdiga alltså alla talar inte sanningen och folk försöker lura in en i saker men om det är någon som försöker det eller talar inte sanningen så är det ingen bra kompis överhuvudtaget. Med att typ alla tjejer på din skola hatar dig så kan du alltid försöka fråga varför dom hatar dig och om du i så fall har gjort något om du kan få en extra chans att vara med dom bl.a.

  Testa att gå in på olika spel där det finns andra personer i din ålder om du vet några. Alltså onlinespel. Har träffat massa bra och för den delen dåliga vänner på internet och onlinespelen är en stor hjälp med att lära känna andra personer inom samma ålder som man är själv i och hjälper en att lära sig prata med nya personer.

  Hoppas jag har varit till någon sorts hjälp iallafall! :)
  /Kille

 • åååh, du kan bli vän med mig!! :D Jag har inte heller nårra vänner... Men tipsen jag har är 1. skaffa en hund om möjligt 2. googla på hur man chattar och kommer på saker att prata om (wikihow är en asnajs sida) 3. gå på någon kurs eller så (inte för att jag vågar det men aa...) hoppas du har det asnajs annars!!! Kramis
  /tjej 18 år <33

 • Tack för alla tips🙃 Har hjälpt mig mycket och mår bättre nu inför skolans start❤
  /den 14-åriga tjejen😜