Alternate Text

Hur ska jag få vänner i nya skolan?

Hej! Idag började jag på min nya skola i 7:an, på min tidigare skola var jag väldigt blyg och hade inte många vänner, jag är väldigt känslig och det gör mig till ett lätt mobboffer (har blivit mobbad tidigare) första dagen på nya skolan var läskig, jag hade ingen att umgås med mellan lektionerna, någon som kan ge mig några tips på vad jag kan göra?

/Anonym

Svar:

 • Är själv också väldigt blyg och har svårt att skaffa vänner, och det är det många som har! Särskilt när man börjar i en ny skola. Mina tips är att gå fram och prata med folk tidigt, för det kan bli svårare sen när alla känner varandra. Låtsas som om du har jättebra självförtroende, var trevlig och prata med de som ser intressanta ut. Låtsas som om du inte alls tycker att det är läskigt så kommer det inte vara speciellt farligt heller, och i slutändan lovar jag att du kommer få vänner. Så du vinner på att utsätta dig för risker! Lycka till!
  /Anonym

 • Var inte rädd, det kommer gå bra:). När jag började 7:an var jag väldigt tyst och rädd av mig men som tur vad hittade jag ett tjejgäng som jag blev bästa vänner med. Ta det lungt och försök att se om det finns några snälla personer i din klass som du skulle tänkas vilja vad med. Även fast du är blyg försök att gå fram och fråga om du kan sitta med dom vid maten eller något, det kanske verkar läskigt men du kommer va stolt när du klarar de. Lycka till:)
  /Anonym

 • Jag är precis i din situation. Sedan jag gick i 6:an ( går nu i 8:an ) så har jag varit väldigt blyg och känslig och även utfryst. Jag har bytt klass, men är fortfarande utfryst. Det är som om jag inte passar in någonstans. Det här kanske inte var till mycket hjälp, men jag vill bara att du ska veta att det finns andra som har det likadant.
  /Tjej 14 år

 • Försök prata med dem eller häng med dem.
  /Anonym

 • Hej! Försök att hitta någon som ser snäll ut och börja med ett enkelt Hej! Jag är säker på att du kommer hitta någon snäll som gärna vill umgås med dig! <3
  /Anonym