Alternate Text

Hur kan man sluta skicka nakenbilder?

Jag vet verkligen inte HUR jag ska sluta skicka nakenbilder till killar. Jag vill sluta för jag vet att vissa sprider dem, men jag kan verkligen inte. Det är som en drog som jag är beroende av. Beroende av bekräftelsen. Några tips på vad jag kan göra för att sluta?

/Tröstebjörnen

Svar:

 • Asså jag vet inte vad DU kan göra. Eftersom jag inte är säker på vilka mer exakt du skickar till... Men jag själv är kille. Min flickvän hade mycket problem med samma sak. Jag vet inte riktigt om hon har slutat helt, men är ganska säker. Själv kunde hon typ inte ta tag i det. Så jag hjälpte henne. Till att börja med så skulle hon blocka alla som frågar efter bilder och de som hon brukade skicka aktivt till. Och att om hon ville så skulle hon skriva till dem typ "Jag slutar med detta med bilder nu! Hejdå!"... Sen kollade jag henne lite hela tiden om hon slutat. Kanske kan vara svårt för dig om det inte är ngn som kan hjälpa dig lite med det?

  Du kan iallafall börja med att tänka att om dem nu velat se din kropp så är du accepterad. Och att din kropp är din. Den är privat och om du ska dela med dig av den så ska det inte vara till vem som. Och att du tar till dig att det kanske inte är så bra för dig att fortsätta skicka bilder. Och när du accepterat det så blockerar du folk som du vet brukar fråga efter bilder.

  Och när du klarar av att INTE skicka så kan du belöna dig sj. Typ för varje vecka som du klarar så kanske du gör eller äter något som du gillar. T.ex. Du klarar av en vecka utan att skicka bilder, då belönar du dig sj med en chokladkaka på lördagen. Om du klarar av nästa vecka också, så får du belöning igen.

  Hoppas det hjälper!
  /Kille 15

 • Jag hade samma problem, men när folk spred det och vissa fick reda på det slutade jag. Jag ville skicka, såå så gärna men när någon kille frågade sa stod jag emot och sa "nej jag skickar inte det längre pga folk som sprider" typ. Och typ alla var förstående.

  Och idag vill jag fortfarande skicka men jag står emot, de hela handlar bara om vilja. Och även att lära sig att känna sig trygg med sig själv för man behöver faktiskt inte få bekräftelse.

  Du har rätt, det blir ett beroende. Man måste höra det, men det som händer (iaf för mig) är att efter ett tag när någon säger, vad snygg du är, brydde jag mig liksom inte och tog inte åt mig det. För jag blev liksom van vid att höra det och orden fick inte lika stor betydelse. Jag fick liksom bara svårare att ta emot komplimanger.

  Så i samband med det och att folk spred bestämde jag mig för att sluta. Det är bara att kämpa. Vet hur du känner och en dag kommer det vara över. Lycka till!
  //Tjej,16

 • Försök att göra något annat när du känner att du behöver bekräftelsen. Träna, träffa kompisar, läs en bok, spela dator eller vad som helst som kan distrahera dig. 
  /Anonym

 • Såvitt jag fattar det så tar du en bild på dig själv, naken och skickar till killar. Isf tycker jag att du borde prata med killarna som du skickar till och vem vet du kanske får tips av dem. Du kan också prata med en kurator i skolan eller på UMO.
  /Anonym

 • Istället för att låta andra bekräfta att du är snygg eller sexig så är det bättre att bekräfta sig själv för då tar du tillbaka makten över hur du mår till dig själv istället för att andras kommentarer ska avgöra det. Jag tycker att du ska lova dig själv att sluta skicka bilder, att inte gå in på såna sidor eller kontakta killar du skickar till. Du säger att det är som en drog - då vet du att det blir en kamp! Men du kan vinna. Fortsätter du kommer du må uselt i längden.

  Hur bekräftar man sig själv då? Varje dag skriver du upp tre saker som är bra med dig: saker du gjort, egenskaper du visat som du gillar hos dig själv eller som varit en utmaning. Sen ska du inte jämföra dig med andra! Det finns bara en av dig och det är DU ❤.

  Och till sist, bli din egen bästa kompis. Låt dina egna tankar om och till dig själv vara sånt du skulle säga till din bästis. Om andra bekräftar dig står du ensam och tom den dag de slutar, så lycka till, var beslutsam och ge inte upp! 
  /Anonym