Alternate Text

Hur vet man att allt är normalt där nere?

Tjejer...Hur vet man att allt är normalt där nere. Om man inte är jävligt vig så är det ju ganska svårt att bara böja sig ner och kolla. Jag vet inte varför men tänk om något är fel där nere för just mig?

/Anonym

Svar:

 • Hur menar du med om det är normalt? Om det ser normalt ut eller om du har någon sjukdom? Alla ser olika ut, så finns väl inget direkt "normalt". Om du inte har några besvär, så behöver du nog inte orora dig över någon sjukdom. Och om det är något som stör dig, så kan du ju alltid gå till en gynekolog och kolla. Men som sagt, om du inte har några besvär, så är nog allt bra!
  /Anonym

 • Hej! Om du inte har några besvär tycker jag inte att du behöver oroa dig. I de allra flesta fall säger ju kroppen till på ett eller annat sätt ifall något är fel. Om du ändå oroar dig, kan du gå till en gynekolog (till exempel på en ungdomsmottagning).
  /Anonym

 • Om man vill kolla så kan man sätta sig på huk och hålla en spegel under sig, så ser man precis hur det ser ut.
  /Anonym

 • Du kan alltid använda en spegel eller din telefon för att kolla. Men jag tänker att om du inte känner något speciellt så är det nog inget, du kan ju alltid gå till en gynekolog om du är orolig, det har jag gjort och jag fick veta att jag hade svamp (men det var ju för att det kliade)... men kolla om du är orolig, bättre att kolla än att gå runt och vara orolig i onödan.
  /Anonym

 • Hej! Om du är orolig så kan du ju gå till ungdomsmottagningen. Men känner du inget konstigt eller ser något konstigt så är nog allt som det ska. :)
  /Anonym