Alternate Text

Har ni några tips som kan få mig att sova tidigare?

Hej!

Jag har ett litet problem det är nämligen så här att jag kan inte sova på nätterna... jag sover kl: 1:00 och i värstafall sover jag kl: 3:00 det är jobbigt men jag kan inte sova tidigare! Det är extra jobbigt nät det skoldagar när jag måste vakna 7:00! Har ni några tips som kan få mig att sova tidigare?

 Alex 14!

Svar:

 • Hej Alex!

  Sover du så lite för att du inte lyckas gå och lägga dig i tid, eller för att du inte kan somna? Om du har svårt att gå och lägga dig i tid kanske du kan prova att sätta ett alarm på mobilen typ 30min eller så före du vill gå och lägga dig. Den tiden stänger du av mobil, dator och TV. Jag har läst att ljuset från mobilen kan göra det svårare att sova så det är en idé. Om du har svårt att sova för att du grubblar eller tänker på saker kan det vara bra att skriva ner det du tänker på det, och bestämma att du ska tänka på det imorgon istället.

  Ifall det fortsätter så här och du fortfarande har svårt att sova tycker jag att du ska gå och prata med skolsyster om det, så kanske hen kan ge dig några tips eller hjälpa dig på annat vis.
  Hoppas att det blir bättre!!!
  /Tjej 18

 • Hej julia här 14 jag har några tips jag har samma problem.  1 drick varm mjölk. 2 berätta för dina föreldrar om det.  3 ät en timme innan, man kan vara hungrig utan att veta om det . 4 ta en varm dusch innan du lägger dig eller ett bad.
  /Julia, 14 år