Alternate Text

Fråga varandra

Välkommen till Fråga varandra! Här kan du som är mellan 13 och 25 år ställa en fråga till andra unga. Du kan också svara på andras frågor och ge råd och stöd. Eller bara läsa andras frågor och svar.

OBS! Just nu har Fråga varandra stängt och tar inte emot några frågor eller svar. Det beror på att vi jobbar med att ändra utseendet på UMO. I juni öppnar vi Fråga varandra igen, välkommen tillbaka då!

Klicka här för att läsa tidigare frågor

Tänk på att:

  • Beskriva din situation och vad det är du undrar. Berätta gärna utförligt så att andra kan förstå vad det handlar om och kan ge dig så bra råd som möjligt.
  • Du har större chans att komma med om du skriver något som inte liknar en tidigare fråga.
  • Att inte skriva namn, adresser eller annat som gör att det går att känna igen personer. Det kommer vi i sånt fall att ta bort.
  • Du får gärna skriva under med en signatur. Tillsammans med signatur får du gärna skriva din ålder.

Vi läser alla frågor vi får in och väljer sen ut några som publiceras på UMO. Då får du ett mejl med en länk där du kan hitta din fråga. Vi kommer också att läsa igenom svaren innan de publiceras. Det kan hända att vi kortar eller ändrar vissa saker som stavfel eller namn.

Din e-postadress kommer inte att synas, men behövs för att mejla dig eventuella frågor eller tala om att din fråga är publicerad.

Efter ett tag flyttas frågan till en kategori under Fler frågor och svar. Då kan du hitta din fråga där.

Har du en faktafråga?

Om du har en faktafråga om till exempel preventivmedel, graviditet eller prickar och knottor på könet så ska du ställa den till Fråga UMO. Då får du svar från någon som jobbar på en ungdomsmottagning. Fråga UMO är öppet från klockan 14.00 varje dag och du får svar inom några dagar.

Frågan och svaren kan användas i andra sammanhang

Det kan hända att vi använder frågor och svaren i UMO-podden, om vi gör en affisch eller något liknande. Självklart tar vi bort namn och detaljer så att ingen kan kännas igen.