Mina vårdkontakter

Mina vårdkontakter är ett sätt att nå vården via webben – när det passar dig. Det är en form av e-tjänst, alltså en tjänst på nätet. Där kan du bland annat boka och omboka tid, förnya recept och beställa klamydiatest. All kontakt sker via ett personligt konto. Det kostar ingenting.

Välj hur du vill logga in

För att kunna använda Mina vårdkontakter måste du först logga in. Det finns två sätt att logga in på. Du kan logga in med e-legitimation eller med ett lösenord och ett mobilnummer.

 • E-legitimation kan du få genom en bank eller från Telia.
 • Loggar du in med hjälp av din mobil skickas första gången ett lösenord till den adress som du är folkbokförd på. När du har fått det loggar du in med ditt personnummer, lösenordet och en engångskod. Koden skickas till det mobilnummer du registrerat.
När du har loggat in kan du byta lösenord till något du själv väljer. Lösenordet behöver du sen inte byta om du inte vill. Men varje gång du vill logga in med mobilen skickas en ny engångskod till det mobilnummer som du har registrerat.

Vilka mottagningar kan du kontakta?

Vissa ungdomsmottagningar, men inte alla, är anslutna till Mina vårdkontakter. På ungdomsmottagningarnas egna kontaktsidor på UMO finns en symbol som visar om de är anslutna till Mina vårdkontakter. Du kan också logga in i Mina vårdkontakter och söka efter mottagningar under länken Hitta och lägg till mottagningar.

Förutom ungdomsmottagningar är det många andra vårdmottagningar som är med i Mina vårdkontakter. Till exempel vårdcentraler.

Vad kan du göra?

Vad du kan göra beror på var i landet du bor och vilken mottagning du vill kontakta. Varje mottagning bestämmer vad som går att göra hos just dem. Till exempel kan det vara att:

 • boka tid
 • av- eller omboka tid
 • förnya recept
 • läsa provsvar
 • ställa frågor till en sjuksköterska
 • beställa klamydiatest.

Vem kan se uppgifterna?

Mina vårdkontakter är ett säkert sätt att kontakta vården. Om du skickar en fråga till en vårdmottagning kan den bara läsas av den eller de på mottagningen som tar emot ärendet och besvarar det.

Inloggningen i Mina vårdkontakter är personlig för dig som är tretton år eller äldre. Det är bara den som har skapat ett konto som har inloggningsuppgifterna till det. Om någon annan, som en förälder eller annan vårdnadshavare, har skapat ett konto för dig kan du byta lösenord och ändra mobilnummer dit engångskoderna ska skickas.

För att göra det behöver du logga in och sen gå in under personliga inställningar och ändra mobilnummer och lösenord. Du kan också registrera ett nytt mobilnummer. Då skickas ett nytt brev med lösenord ut.

Om du inte kan eller vill kontakta mottagningen via Mina vårdkontakter kan du alltid göra det på något annat sätt, som att ringa eller gå dit.

Information om sidan

 • Redaktör:

  Olga Beletski Henriksson
 • Faktagranskare:

  Ida Wellner, tjänsteförvaltare, Mina vårdkontakter, Stockholm