Alternate Text

1177 Vårdguidens e-tjänster

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du kontakta vården, till exempel en ungdomsmottagning, när det passar dig. När du har loggat in kan du bland annat boka och omboka tid, förnya recept och beställa klamydiatest. 

Från att du har fyllt 13 år kan du ha en egen inloggning. Innan du är 13 år är det en förälder eller annan vårdnadshavare som ansvarar för din inloggning.

Här kan du logga in.

Välj hur du vill logga in

Det finns två sätt att logga in på:

 • Med e-legitimation, till exempel mobilt bank-id. E-legitimation kan du få genom en bank eller från Skatteverket.
 • Med lösenord och sms. Då skickas första gången ett lösenord till den adress som du är folkbokförd på. När du har fått det loggar du in med ditt personnummer, lösenordet och en engångskod. Koden skickas till det mobilnummer som du har registrerat. Tänk på att alla tjänster inte kan nås om du loggar in med lösenord och sms. Om du vill nå alla tjänster, logga in med e-legitimation.

När du har loggat in kan du byta lösenord till något du själv väljer. Lösenordet behöver du sen inte byta om du inte vill. Men varje gång du vill logga in med mobilen skickas en ny engångskod till det mobilnummer som du har registrerat.

Om du har glömt ditt lösenord, kan du beställa ett nytt från inloggningssidan.

Se film om hur du loggar in med bank-id

Se film om hur du loggar in med lösenord och sms

Vilka mottagningar kan jag kontakta?

Du kan kontakta vissa ungdomsmottagningar, men inte alla, på nätet. På ungdomsmottagningarnas egna kontaktsidor står det om det går att logga in.

Förutom ungdomsmottagningar kan du använda e-tjänsterna för att kontakta andra typer av mottagningar, till exempel vårdcentraler.

Vad kan jag göra?

Vad du kan göra när du har loggat in beror på var i landet du bor och vilken mottagning du vill kontakta. Varje mottagning bestämmer vad som går att göra hos just dem. Till exempel kan det vara att

 • boka, avboka eller omboka tid
 • förnya recept
 • beställa klamydiatest och få svar när testet är gjort. I vissa delar av landet behöver du ha fyllt 15 år för att beställa testet.

Om du loggar in med e-legitimation kan du också se dina recept, vad du har tagit ut och hur mycket du har kvar.

Att använda 1177 Vårdguidens e-tjänster kostar ingenting.

Vem kan se uppgifterna?

Det är säkert att kontakta vården med 1177 Vårdguidens e-tjänster. Om du skickar en fråga till en vårdmottagning kan den bara läsas av den eller de på mottagningen som tar emot ärendet och svarar på det.

Inloggningen är personlig för dig som har fyllt 13 år. Det innebär att det bara är du själv som har rätt att logga in med din e-legitimation eller ditt lösenord och sms, om du inte väljer att låta någon hjälpa dig.

För att vara säker på att ingen annan loggar in med ditt lösenord och sms, kan du byta lösenord och ändra mobilnumret dit engångskoderna ska skickas. Det kan till exempel vara om en förälder eller annan vårdnadshavare tidigare har loggat in åt dig och du nu bara vill kunna göra det själv.

Du ändrar lösenordet och mobilnumret genom att logga in och gå till inställningar.

Om du inte kan eller vill logga in för att kontakta mottagningen, kan du alltid göra det på något annat sätt, som att ringa eller gå dit.

Information om sidan

 • Redaktör:

  Agnes Hellström
 • Faktagranskare:

  Frida Mölleryd, tjänsteförvaltare, 1177 Vårdguidens e-tjänster, Stockholm